Jäsenkirjeet

Jäsenkirje 8/2020

Neuvottelut maalissa

Avainta saavutti työehtosopimusratkaisut Avaintes:n ja Avainotes:n osalta toukokuun lopussa.

Eräistä, osin järjestöpoliittisista syistä, Sote ry:n osalta auki jäivät kaksi yrityskohtaista työehtosopimusta. Lisäksi  jäi auki ns. TSN (Sote ry) -tes, jota sovelletaan Tehyn ja Superin jäseniin sosiaalialan jäsenyhteisöissä. Sote ry pyrki vauhdittamaan neuvotteluita vuoronvaihto- ja ylityökielloilla, jotka kestivät kolmisen viikkoa. Tukityötaistelutoimenpiteet kohdistuvat lopulta myös yhdeksään sairaanhoitopiiriin.

Viime yönä saavutettiin neuvottelutulokset myös näillä auki jääneiltä sopimusaloilla. Nämä sopimukset noudattavat käytännössä Avaintes:n mukaista linjaa. Sosiaalialan jäsenyhteisöissä Tehyn, Superin ja Erton jäseniin sovellettava TSN (Sote ry) -tes viittaa käytännössä Avaintes:iin, joka määrittää työsuhteen ehtoja. Näissäkin jäsenyhteisöissä edetään siten sinivalkoisen työehtosopimuskirjan mukaisesti.

Kaikki työtaistelutoimenpiteet, mukaan lukien tukityötaistelut sairaanhoitopiireihin kohdistuen, on neuvottelutuloksesta johtuen lopetettu. Työrauha on palannut.

Neuvottelukierros oli varsin pitkä ja vivahderikas, mutta kuten todetaan, asiat ratkeavat enemmin tai myöhemmin.

Toivotan kaikille rentouttavaa kesää!

Vesa Laine,
toimitusjohtaja, AVAINTA


Uudet työehtosopimukset 2020–2021

Työehtosopimukset ovat voimassa 1.4.2020–28.2.2022. AVAINTES ja AVAINOTES verkkojulkaisut voit ladata alla olevista linkeistä tai verkkosivuiltamme.

Avaintes ja Avainotes -työehtosopimuskirjoja voi ostaa painettuna KT:n Linjan verkkokaupasta elokuussa. Avaintes-sopimuskirjan hinta on 7€ ja Avainotes-sopimuskirjan hinta on 5€, postikulut sisältyvät hintaan.

Avaintan jäsenille postitetaan veloituksetta kaksi painettua työehtosopimuskirjaa niiden valmistuttua. Näillä näkymin kirjojen postitus alkaa viikolla 30.

Kollektivavtal för AVAINTA Arbetsgivarna rf nätpublikationen är färdigt i augusti och tryckt publikation kan köpas i september från KT Linja. Priset är 7 euro (innehåller postkostnader).

Työehtosopimukset Avaintan verkkosivuilla


Avaintes 2020–2022 on ladattavissa verkkojulkaisuna Avaintan sivuilla.

Avainotes 2020–2022 on ladattavissa verkkojulkaisuna Avaintan sivuilla.


Lomauttamista ja yhteistoimintamenettelyä koskevien lainmuutoksien voimassaoloa jatketaan

Väliaikaisten muutosten myötä lomautusilmoitusaika sekä lomautusta koskevien yhteistoimintaneuvotteluiden kesto ovat lyhentyneet viiteen päivään. Lisäksi määräaikaisen työntekijän lomauttaminen ja työsopimuksen purkaminen koeajalla taloudellisella ja tuotannollisella perusteella on tullut mahdolliseksi. Takaisinottovelvollisuus  on väliaikaisesti pidennetty yhdeksään kuukauteen.

TEM tiedote 23.6: Jatkoa toimille, joilla on tuotu turvaa ja joustoa työmarkkinoille korona-aikana

Lue Avaintan sivuilta


Koulutuksia

  • AVAINTES: Työaikamääräykset 20.8 klo 9-12, webinaari
  • AVAINTA-seminaari 17.–18.9, Helsinki
  • AVAINTES: Työsuhdepäivä esimiehille, 24.9 klo 9-16, Helsinki + striimaus
  • AVAINTES:n vuosilomamääräykset tutuksi -verkkokurssi itsenäisesti suoritettavissa.

Päivitämme sivuille lisää koulutuksia elokuussa. Tutustu koulutuksiin sivultamme


Avaintan yhteystiedot

Parhaiten tavoitat asiantuntijan sähköpostitse: toimisto@avainta.fi, jonne voit lähettää kysymyksiä uusiin työehtosopimuksiin, työsuhteeseen tai työnantajuuteen liittyviin kysymyksiin. 

Muut palvelusähköpostit:

  • Talous, myös laskut: talous@avainta.fi
  • Viestintä: tiedotus@avainta.fi

Henkilökunnan yhteystiedot Avaintan sivuilla


 

Järvimaisema


Hyvää kesää!