Ajankohtaista
Kuntatyö2030 ylläpitää Tekojen Toria #hyväkiertämään

Hyvä kiertämään -kampanja kerää jälleen kunta-alan parhaat kehittämistyöt näkyviin

Uutinen
Kuntaorganisaatiot ovat pandemian myötä kehittäneet uusia ratkaisuja ja toimintamalleja palvelujen tuottamiseen. Monet ovat siirtyneet etätöihin ja ottaneet toiminnassaan ison digiloikan. Hyvä kiertämään -kampanja kerää jälleen kunta-alan kehittämistyöt Tekojen torilla. 
Kuntatalo keväällä, Ensimmäinen Linja

Kunta-alan työmarkkinawebinaari 20.5. klo 9-12

Koulutus
KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt järjestävät yhdessä maksuttoman työmarkkinawebinaarin 20.5. klo 9–13, joka lähetetään Kuntatalolta, Helsingistä. Avaintan jäsenet ovat tervetulleita mukaan webinaariin!
Kasvi kädellä. Pixhill.

Työelämän kehittämisrahan haku käynnissä 28.5.saakka

Uutinen
Kevan vuoden 2021 työelämän kehittämisrahan haku on avoinna kuntien, kunta- ja sote-yhtymien, kuntien osakeyhtiöiden ja kuntakonsernien sekä kirkon työnantajien työelämän kehittämishankkeille. Haku päättyy 28.5. klo 16.
Etänä enemmän hanke saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta (ESR).

Etänä enemmän -hanke on valittu Euroopan komission menestystarinaksi

Uutinen
Etänä enemmän - sotetyö uudistuu -hankkeessa etsitään ratkaisuja sosiaali- ja terveysalan työn muutokseen ja kehitetään esihenkilöiden etä- ja kriisijohtamistaitoja. Hanke käynnistyi vuonna 2019 ennen Covid19-pandemiaa, mutta viimeistään pandemia osoitti hankkeen teemat ja toimintatavat erittäin tärkeiksi ja ajankohtaisiksi.
Kuvituksena päätösnuija

Avaintan vuosikokous 2021

Uutinen
Avaintyönantajat Avainta ry:n varsinainen vuosikokous järjestettiin torstaina 29.4.2021 etäyhteydellä. Kokouksessa mm. vahvistettiin tilinpäätös 2020 ja myönnettiin hallitukselle vastuuvapaus sekä päätettiin jäsenmaksun suuruus vuonna 2022. Lisäksi valittiin hallituksen jäsenet sekä hyväksyttiin sääntömuutosehdotus, jolloin kokouksiin voi osallistua myös jatkossa etäyhteyksillä.
Rokote

Työnantajalle korvauksia koronarokottamisen kustannuksista

Uutinen
Kun työnantaja maksaa koronarokottamisen, työnantaja voi saada korvauksen kustannuksista kahdella tavalla. Kustannukset voidaan korvata sairaanhoitovakuutuksesta tai osana työterveyshuollon järjestämisestä aiheutuneita kustannuksia. Rokotevalmisteista ei makseta korvauksia, koska ne ovat palveluntuottajalle maksuttomia.