Jäsenkirjeet

Avaintan jäsenkirje 6/2024

Toimitusjohtajan katsaus

Helleaalto on saapumassa Suomeen. Valtaosa meistä lomailee heinäkuun alusta ja osa on aloittanut aikaisemminkin. Vaikka maailma ei tullutkaan valmiiksi ennen lomia, kesä on helteineen tai sateineen rentoutumisen aikaa.

Avaintan osalta yhdistyksen ylimääräinen kokous pidettiin 24.6. hybridikokouksena. Kuvaan jäljempänä tarkemmin kokouksen päätöksiä. Yhdistyksen hallittu alasajo etenee.

Tulevana syyskautena Avaintan toiminta jäsenpalveluiden osalta jatkuu normaalisti. Teemme luonnollisesti taustatehtäviä Avaintan hallituksen antamien toimeksiantojen mukaisesti sen varmistamiseksi, että kaikki kivet ja kannot käännetään yhdistyksen purkamiseen liittyen.

Mukavan rentouttavaa kesää itse kullekin toivottaa Avaintan toimiston porukka!

Yhdistyksen ylimääräinen kokous 24.6.

Yhdistyksen ylimääräinen kokous pidettiin hybridi -kokouksessa 24.6. Käytännössä agendalla oli yksi ja sitäkin merkittävämpi asia. Kuten olemme kokouksissa ja infotilaisuuksissamme kertoneet, yhdistyksen varojen käyttöön liittyvät kysymykset olleet osin monitulkintaisia tilanteessa, jossa yhdistys on purkautumassa. Saatuaan riittävät selvitykset asiaan liittyen, hallitus päätti kutsua yhdistyksen ylimäärisen kokouksen koolle.

Yhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa päätettiin hyväksyä yksimielisesti sääntömuutosesitys. Tämän sääntömuutosesityksen mukaisesti hallitus voi palauttaa liikaa perittyjä jäsenmaksuja niin sanotusti normaalin toiminnan aikana. Käytännössä yhdistyksen purkamisprosessi etenee siten, että ensinnäkin Patentti- ja rekisterihallituksen tulee hyväksyä sääntömuutosesitys, jotta säännöt aidosti muuttuvat viranomaisvalvonnan kautta.

Hallitus määrittelee laskentasäännöt siihen, miten jäsenmaksukertymää palautetaan. Kun palautukset on toteutettu, pidetään ylimääräinen yhdistyksen kokous, jossa varsinainen yhdistyksen purkamispäätös tehdään ja määritetään aika, jolloin niin sanottu selvittäjähallinto aloittaa käytännön toimet yhdistyksen purkamiseksi.

Edelleenkin aikataulumme on se, että yhdistyksen operatiivinen toiminta lakkaa tämän vuoden lopussa, ja sen jälkeen selvittäjähallinto hoitaa varsinaisen alasajon.

Tiedotamme prosessin etenemisestä tarvittaessa erikseen, mutta erityisesti aamukahvitilaisuudet kannattaa merkitä jo kalenteriin.

Avaintan toimisto suljettuna heinäkuun aikana

Toimistomme on suljettuna 15.7.–28.7.

Aamukahvitilaisuutemme käynnistyvät jälleen elokuussa.

Aamukahvit syyskaudelle

Syksyn aamukahvit järjestetään

  • 23.8.
  • 20.9.
  • 25.10.
  • 22.11.
  • 13.12.

Katso lisätietoa aamukahveistamme ja ilmoittaudu mukaan >