Uutiset

JHL:n, Jytyn ja KTN:n työtaistelut Turussa laittomia

Kuvituskuva

Työtaistelujen taustalla on Arkea Oy:n päätös vaihtaa työnantajayhdistystä. Avaintyönantajat AVAINTA ry toteaa, että sen työehtosopimus on voimassa Arkea Oy:ssä kuluvan työehtosopimuskauden loppuun.


Työtaistelut ovat näin ollen laittomia, sillä ne kohdistuvat voimassa olevaan työehtosopimukseen ja työnantajan oikeuteen johtaa ja valvoa työtä. 


AVAINTA ry on vaatinut työntekijäjärjestöjä luopumaan työtaistelutoimenpiteistä ja palauttamaan työrauhan.


JHL:n ilmoittama työtaistelu


Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on aloittanut 27.11.2019 klo 00.00 työtaistelun Turun kaupungin omistamissa yhtiöissä. Työtaistelun on määrä päättyä perjantaina 29. marraskuuta kello 24.00.


JHL:n ilmoittamat työtaistelut ovat käynnissä seuraavissa Avaintan jäsenorganisaatioissa: Arkea, Kuntec, Kaarea, Kaarea Kunnossapito, Lounais-Suomen Jätehuolto, Turun Satama, Turun Kaupunkiliikenne, Turun Seudun Vesi, Turun Vesihuolto ja Turun Seudun Puhdistamo.


Jytyn ilmoittama työtaistelu


Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty on asettanut ylityö- ja vuoronvaihtokiellon Turun kaupungin omistamassa Arkea Oy:ssä. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto käynnistyi keskiviikkona 27.11.2019 kello 00.00 ja päättyy perjantaina 29. marraskuuta kello 24.00. Tähän osallistuvat Arkea Oy:ssä työskentelevät Jytyn jäsenet.


KTN:n ilmoittama työtaistelu


Tekniikka ja Terveys KTN ry on asettanut ylityö- ja vuoronvaihtokiellon Arkea Oy:ssä ja Kuntec Oy:ssä 27.11.2019 klo 06.00 alkaen toistaiseksi. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee KTN:n jäsenliittojen jäseniä Arkea Oy:ssä ja Kuntec Oy:ssä.