Uutiset

Laita hyvä kiertämään, jaa kehittämistekosi muille

Kunteko kuvitus: Laita hyvä kiertämään

Laitetaan hyvä kiertämään

Kuntekon kampanjassa kerätään kehittämistekoja työelämästä 18.5.–30.9. Tarkoituksena on levittää hyviä käytäntöjä, joista muut voivat saada uusia ideoita työhönsä. Parhaat teot palkitaan Hyväntekijät-kunniakirjalla kampanjan päätteeksi.

Työelämä on ollut murroksessa pitkään, mikä vaatii jatkuvaa kehittämistä. Lisäksi koronaepidemian aikainen poikkeustila on vaikuttanut merkittävästi työn tekemisen tapoihin.
- Kuntatyön hyvät ratkaisut kannattaa tuoda esille, jotta jokaisen ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen. Jakamalla kehittämisteot kaikkien käyttöön, voi auttaa jotakin toista, sanoo Kuntekon ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.

Hyvä kiertämään -kampanjassa kuka tahansa voi kertoa kehittämisideansa ja ratkaisunsa Tekojen torilla. Tekojen tori on sivusto, jossa on yli 600 tarinaa työelämän kehittämisestä eri puolilta Suomea.

Tekojen torilla jaettu teko on paras teko

Viime syksyn Tekoja tiskiin -kampanjan tuloksena Tekojen torille saatiin 142 kehittämistekoa. Parhaimmat teot ja tekijät palkittiin gaalassa, joka keräsi paikan päälle yli satahenkisen yleisön.
- Syksyn kampanja oli menestys. Halusimme laittaa uuden kampanjan pystyyn, koska nyt jos koskaan kunta-alalla tarvitaan hyviä tekoja, Jaanu kannustaa.

Kampanjasta vastaa kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelma Kunteko 2020. Kuntekossa ovat mukana KT Kuntatyönantajat sekä kunta-alan pääsopijajärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisen alan unioni JAU ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. Kunteko-ohjelman päärahoittaja on Euroopan Sosiaalirahasto.

Uutista on päivitetty 8.6, sillä Hyvä kiertämään -kampanjaa aikaa jatkettiin 30.9 saakka aiemman 14 kesäkuuta sijaan, sillä kuukausi osoittautui liian lyhyeksi ajaksi kampanjan pyörittämiselle.

Lisätietoja:

Hyvä kiertämään -kampanja Kuntekon nettisivuilla >