Jäsenkirjeet

Avaintan jäsenkirje 1/2024

Hyvää alkanutta vuotta!

Kuluva vuosi lienee jälleenkin käynnistynyt vauhdilla. Tietysti jokaisessa organisaatiossa toimitaan vuosikellon mukaisesti, mutta niin liiketoiminnassa kuin työmarkkinatoiminnassa tulee aina ennakoituja tai ennakoimattomia pikatilanteita. Usein näiden kahden asian kohtaannossa molemmat vaikuttavat toisiinsa. Valitettavasti olimme oikeassa siinä, että syksyllä eräiden ammattijärjestöjen aloittamat ja toteuttamat poliittiset työtaistelutoimenpiteet maan hallituksen työ- ja sosiaaliturvalainsäädäntöä koskien eli suomeksi sanottuna lakot ja ulosmarssit jatkuvat ja niiden intensiteetti nousee. Tammi- helmikuun vaihteeseen on kohdistettu lukuisia työtaisteluita ja myös muita tapahtumia eri toimialoille. Järjestöjen kauniista korulauseista huolimatta näiden toimenpiteiden vaikutukset kohdistuvat työnantajiin ja ennen kaikkea asiakkaisiin ja kansalaisiin. Poliittisten työtaisteluiden suitsimista lainsäädännöllä on syytä kannattaa. Jäljempänä kuvaamme tarkemmin yleistilannetta.

 Avaintan osalta vuodesta tulee erityisen merkityksellinen. Kuten joulukuussa kirjoitin, 24.4. kuluvaa vuotta pidetään yhdistyksen varsinainen vuosikokous, jossa esitetään yhdistyksen operatiivisen toiminnan lakkauttamista 1.1.2025 lukien. Päätöksentekoon ja siihen liittyviin esityksiin liittyvät prosessit ovat käynnissä ja näitä työstetään parhaillaan. Kysymyksiä on tietysti paljon, mutta vastauksiakin päätöksenteon pohjaksi on. Tulemme järjestämään tähän merkittävään kokonaisuuteen liittyviä tietoiskuja kootusti, mutta mikäli teillä on tarvetta kahdenkeskiseen tiedonvaihtoon, niin olkaa meihin rohkeasti yhteydessä.

Kuluvan vuoden operatiivista toimintaa ja palveluita toteutamme samalla vakaalla tavalla kuin tähänkin saakka. Oletettavaa on, että esimerkiksi lakkoihin liittyvissä asioissa tulee erityisen paljon käytännön kysymyksiä. Nettisivujamme kannattaa seurata, koska päivitämme tietojamme sinne. Myös usein kysyttyjä kysymyksiä -osiota päivitetään. Myös näissä ja tietysti muissakin asioissa kannattaa olla yhteydessä.

Vesa Laine

Avaintan toimitusjohtaja

 

Lakot ja mielenilmaisut

Nettisivuiltamme löytyvät tällä hetkellä ajantasaiset tiedot lakoista ja mielenilmauksista. Pääosin lakot Avaintan jäsenkenttää koskien on kohdistettu pääkaupunkiseudun varhaiskasvatustyksiköihin (päiväkoteihin) 31.–1.2. väliseksi ajaksi. Mukana näissä on useita ammattijärjestöjä, ja rajoitusten tai ajankohtien osalta on järjestökohtaisia eroja, jotka käyvät ilmi linkin kautta. 

Jo aiemmin JHL on ilmoittanut epämääräisesti, että 1.2. klo 11–15 on mielenilmaus Helsingissä Senaatintorilla ja ehkä muuallakin. Myöhemmin STTK on ilmoittanut, että myös sen jäsenliitot voivat osallistua ko. tapahtumaan. Tällä hetkellä tarkempaa tietoa ei ole siitä, miten yllä mainittu toteutuu ja toteutetaan. 

 

Koulutukset

Tulevat aamukahvitilaisuudet pidetään perjantaisin klo 9–10. 
 

  • 16.2.
  • 22.3.
  • 26.4.
  • 31.5.
  • 4.6.

Näidenkin sisältöön voitte vaikuttaa – mikä puhututtaa ja mikä kiinnostaa? Esityksiä hyvistä teemoista voi lähettää vaikkapa osoitteeseen: toimisto@avainta.fi.

Ilmoittaudu mukaan täältä.

 

Muistutus palkantarkastuksista optiovuodelle

Huomaattehan niin sanotun optiovuoden palkantarkistuksista. Opetusalan osalta saanemme 25.1. iltapäivän kuluessa tiedon opetusalan työehtosopimuksen vastaavista tarkistuksista.

Lue lisää jäsenkirjeestämme. 

 

KT:n yrityspalveluiden infotilaisuus 13.2.2024 klo 13-14

Ohjelmassa mm. tietoa KT:n jäsenkelpoisuudesta ja palveluista yrityksille
yritysten työehtosopimuksista
työnantajajärjestön vaihtoon liittyvistä käytännön asioista. 
 

Tapaat KT:n ja Avaintan asiantuntijoita. Tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti Avaintan jäsenille. Linkki ilmoittautumiseen löytyy täältä