Jäsenkirjeet

Jäsenkirje 5/2023

Syksyterveiset!

Valtaosin lomakausi näyttä päättyneen ainakin, kun katsoo toimitilastamme Helsingin Kalliosta kadulle -- koululaisia on innokkaan ja osin jännittyneenkin näköisinä liikkeellä melkoisesti. Myös Avaintassa palataan täysvahvuuteen. Tulevan syksyn osalta painopisteenä tulee olemaan hallitusohjelmavaikuttaminen ja -seuranta työelämään liittyvissä kysymyksissä. Maan hallitus on asettunut työryhmiä ja aikatauluttanut niiden toimintaa. Odotettavissa lienee tiheähkö työmarkkinasyksy ja -kevät.

Käytännössä Avainta ja KT tekevät syvää ja hyvää yhteistyötä erityisesti työlainsäädäntöön liittyvissä asioissa. Kuntaliitto puolestaan on keskeinen vaikuttajakumppanimme, mitä tulee esimerkiksi in-house -yhtiöiden säätelyyn liittyviin kysymyksiin.

Lähdemme valmistautumaan vuoden 2024 kevääseen jo syksyn aikana järjestöjen kanssa. Työehtosopimuskausihan on voimassa 30.4.2025 saakka, ja neuvottelemme kolmannen vuoden osalta palkantarkistuksista maaliskuun puoleen väliin mennessä. Mikäli emme pääse tarkistuksista yksimielisyyteen, työehtosopimukset ovat irtisanottavissa 1.5.2024 lukien. Jonkin verran on tullut kysymyksiä siitä, miten ja minkä suuruisina palkankorotukset toteutuvat vuonna 2024 -- osin vastaus onkin edellä. Tarkistukset ovat siis neuvottelun alla keväällä ja on sovittu ainoastaan 1.2.2024 voimaantulevasta 0,4 prosentin erästä.

Jatkamme myös kuukausittaisia jäsenistölle ilmaisia aamukahvitilaisuuksia. Tämän viikon perjantaina on agendalla ajankohtaisia asioita erityisesti hallitusohjelman kannalta sekä syksyn koulutusten esittelyä. Mikäli jokin tietty teema tai ajankohtaisaihe olisi kiinnostava aamukahveille, ottakaa rohkeasti yhteyttä!

Vesa Laine

Toimitusjohtaja                                                

Jäsenkirje 5/2023>

 

Syksyn koulutukset

Syksylle on kalenteroitu seuraavia jäsenille suunnattuja koulutuksia, joista lisätiedot verkkosivuillamme.

Avaintan esihenkilöpäivät 20.-21.9, Helsinki

Yhteistoimintamenettely-työpaja 5.10. klo. 9.30-15.30, webinaari

AVAINTES-webinaari:Usein kysytyt kysymykset, 31.10. klo 9-12

AVAINTES: Henkilöstöhallinnon ajankohtaispäivä 16.11. klo 9-15

Ilmoittaudu mukaan koulutuksiin>

 

Aamukahvit jatkuvat

Aamukahvit Avaintan kanssa jatkuvat elokuussa. Kesälomien jälkeen tapaamme jälleen aamukahvien merkeissä perjantaina 18. elokuuta klo 9-10. Tervetuloa mukaan!

Seuraavat aamukahvien ajankohdat ovat

  •  pe 22. syyskuuta klo 9-10
  •  pe 13. lokakuuta klo 9-10
  •  pe 17. marraskuuta klo 9-10
  •  pe 15. joulukuuta klo 9-10

Voit ilmoittautua jo elokuun tai kaikkiin syksyn aamukahvitilaisuuksiin>