Jäsenkirjeet

Jäsenkirje 5/2021

Tulevaan neuvottelukierrokseen valmistautuminen on käynnissä. Sopimuskauttahan on jäljellä enää nelisen kuukautta. Tulevalla viikolla lähetämme jäsenyhteisöillemme kyselyn, jolla selvitämme työehtosopimusten kehittämistarpeita. 

Taustaselvityksiä olemme jo toki tehneet. Kuten olen aiemminkin todennut, tulevaan neuvottelukierrokseen liittyy jännitteitä, jotka valtaosin aiheutuvat Avaintan neuvottelupöydän ulkopuolelta. Yhtenä tällaisena toimintaympäristöön liittyvänä muutoksena ovat esimerkiksi Metsäteollisuuden ja Teknologiateollisuuden toteuttamat neuvottelujärjestelmän muutokset. Tästä johtuu julkisuudessakin käytävä keskustelu siitä, miten niin sanottu yleinen linja syntyy. Myös KT:n työ- ja virkaehtosopimusjärjestelmään tehdyt tai tekeillä olevat muutokset voivat heijastua osittain Avaintan neuvottelupöytään vähintään aikataulullisesti. 

Neuvotteluvalmistautuminen on siis osittain kahtalaista. Ensinnäkin toimintaympäristö ja sieltä tulevat asiat vaikuttavat ja raamittavat merkittävästi. Toisekseen valmistelemme myös yksityiskohtaisesti työehtosopimuksen kehittämistä. Edelleen toimisto  at  avainta.fi -osoitteeseen tai Avaintan työntekijöihin yhteydessä olemalla toivomme teiltä näkemyksiä ja ajatuksia työehtosopimusten kehittämiseksi.

Vesa Laine
toimitusjohtaja
 

Yhteistoimintalain uudistaminen -webinaari 13.12. klo 13-15

Uuden yhteistoimintalain esitetään tulevan voimaan vuoden 2022 alusta.

Avainta järjestää jäsenilleen maksuttoman webinaarin, jossa käymme läpi esitetyn uuden lain keskeiset osakokonaisuudet sekä uudistuksen vaikutukset. Iltapäivän aikana keskustelemme mm. työnantajan velvollisuuksista vuoropuhelussa ja muutosneuvotteluiden sisältöä.

Lue lisää >

Vielä ehdit ilmoittautua: Työhyvinvoinnilla tuottavuutta -webinaari 9.11.

Avaintan ja sopijajärjestöjen yhteinen Työhyvinvoinnilla tuottavuutta -webinaari järjestetään tiistiana 9.11. klo 10-14.

Tutustu ohjelmaan verkkosivuillamme ja ilmoittaudu mukaan!

Marraskuun aamukahvit perjantaina 19.11. klo 9-10

Tule nauttimaan aamukahvista ja mielenkiintoisista keskusteluista yhdessä Avaintan asiantuntijoiden kanssa perjantaina 19. marraskuuta klo 9-10.

Tilaisuudessa aiheina ovat ajankohtaiset työmarkkina-asiat, Whistleblower-direktiivi sekä yhdenvertaisuus ja tasa-arvo työelämässä.

Tunnin mittaisia etäaamukahveja järjestetään kerran kuussa ja ne ovat jäsenillemme maksuttomia.

Ilmoittautumiseen >

Työsuhdepäivä HR, 17.11 klo 9-15.30

Webinaari on jäsenyhteisöjen hr-henkilöstölle suunnattu peruskoulutus, joka antaa kattavan kuvan AVAINTES:n keskeisimmistä osioista.

Ilmoittautuminen FCG:n sivuilla >

Esihenkilön kompastuskivet 1.12. klo 9-15.30

Koulutuksessa käydään läpi esimerkkien valossa tavallisimpia sopimuksiin ja työlainsäädäntöön liittyviä asioita, joihin esihenkilö työssään törmää.

Ilmoittautuminen FCG:n sivuilla >

Vaihteemme puhelinnumero muuttui 1.11.

Avaintan puhelinvaihteen uusi numero on 09 771 3000. Voit yhä ottaa yhteyttä asiantuntijoihimme myös suoraan. Kaikki yhteystiedot löytyvät verkkosivuiltamme. https://www.avainta.fi/yhteystiedot

Työehtosopimus- ja työsuhdeasioihin liittyvät kysymykset toivomme saavamme ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen toimisto  at  avainta.fi