Jäsenkirjeet

Jäsenkirje 3/2021

Työmarkkinakierrokselle valmistautuminen on käynnissä

Työmarkkinakierros lähestyy ja on jo eräillä sektoreilla käynnissä. Valmistelemme Avaintassa sisäisesti tavoiteasetantaa ja teemme lähiaikoina jäsenkyselyn työehtosopimuksen kehittämistarpeista. Aikanaan neuvottelutavoitteet käsitellään Avaintan hallituksessa.

Vastaathan kyselyyn Avaintan toiminnasta

Teetämme jäsenistölle myös toisen kyselyn. Lähipäivinä jokainen jäsenyhteisömme saa Webropol-kyselyn, jolla selvitämme niin toimintaamme, toiminnan kehittämistarpeita kuin edunvalvonnallisia tavoitealueita. Toivon mahdollisimman monen vastaavan tähän tulevaan kyselyyn.

Kyselyn lisäksi selvitämme haastatteluin tiettyjen toimialojen edustajilta erityisesti toimialakohtaisia näkemyksiä niin lainsäädännön kuin muunkin edunvalvonnan kannalta.

Syysterveisin
Vesa Laine
toimitusjohtaja

Ilmainen info yhteistoimintalain uudistamisesta 20.9.

Tervetuloa infotilaisuuteen yhteistoimintalain uudistamisesta maanantaina 20. syyskuuta klo 13–14. Lain esitetään tulevan voimaan vuoden 2022 alusta. Infossa käymme läpi esitetyn uuden yhteistoimintalain keskeiset osakokonaisuudet sekä uudistuksen vaikutukset.

Tule kuulemaan mikä muuttuu ja mikä säilyy ennallaan, sekä esittämään mieltä askarruttavat kysymyksesi! Tilaisuuteen voi osallistua etänä oman koneen välityksellä.

Ilmoittaudu mukaan FCG:n sivuilla >

Aamukahvit Avaintan kanssa

Tervetuloa keskustelemaan Avaintan asiantuntijoiden kanssa ajankohtaisista aiheista kuukausittain järjestettäville aamukahveille. Tunnin mittaiset keskustelutilaisuudet ovat suunnattuja kaikille Avaintan jäsenyhteisöjen edustajille ja ovat osallistujille ilmaisia. 

Ensimmäinen aamukahvitilaisuus järjestetään jo perjantaina 17.9. klo 9–10. Aiheina ovat ajankohtaisten asioiden lisäksi koronaan liittyvät kysymykset sekä etätyö.

Lue lisää >

Vastauksia koronapandemiaan liittyviin kysymyksiin

Koronaviruspandemia ja Covid-19-tauti ovat nostaneet esiin monia uusia kysymyksiä työpaikoilla. Kokosimme yhteen vastauksia niin maskeihin, rokotuksiin, testeihin kuin karanteeniinkin liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin. Löydät kysymykset vastauksineen verkkosivuiltamme.

Lue lisää >

Työhyvinvoinnilla tuottavuutta -webinaari 9.11.

Avaintyönantajat Avainta ry, OAJ ry, Tekniikka ja Terveys KTN ry, Jyty ry, JHL ry, Talentia, Tehy ry ja Super ry järjestävät yhdessä jo neljännen Työhyvinvoinnilla tuottavuutta -seminaarin, johon voit osallistua etänä omalta koneeltasi.

Seminaarissa on useampi kiinnostava ja ajankohtainen teema, mm. ergonominen työvuorosuunnittelu ja työpaikan konfliktitilanteet. Aiheet vahvistavat sekä työnantajan että henkilöstön työhyvinvoinnin osaamista.

Tilaisuus on maksuton Avaintan jäsenyhteisöjen piirissä oleville.

Lue lisää >

Avainta Kuntamarkkinoilla

Olemme mukana 15.–16.9. järjestettävillä Kuntamarkkinoilla. Vesa Laine puhuu tietoiskussaan 16.9. klo 12 palveluiden yhtiöittämisestä. Tietoiskujen seuraaminen edellyttää tapahtumaan ilmoittautumista. 
Muiden Avaintan asiantuntijoiden kanssa pääset keskustelemaan chatin välityksellä kumppanisivullamme.

Avainta Kuntamarkkinoilla >

Ilmoittaudu mukaan Kuntamarkkinoille >

Kuntatyö2030-ohjelmasta tukea työn kehittämiseen

Kuntatyö2030 tarjoaa palveluja kuntaorganisaatioiden työn kehittämiseen. Myös kuntaomisteiset yhtiöt voivat hyödyntää ohjelman tarjoamaa tukea.

Lue lisää Kuntatyö2030 ohjelman verkkosivuilta >