Jäsenkirjeet

Avaintan jäsenkirje 5/2024

Toimitusjohtajan katsaus kevääseen!

Mennyt kevätkausi on ollut vähintäänkin mielenkiintoinen. Poliittiset työtaistelut ovat kohdentuneet myös osaan Avaintan jäsenyhteisöistä, joten ne ovat aiheuttaneet haittaa niin työnantajille kuin ennen kaikkea asiakkaille. Erittäin positiivista on, että poliittisia lakkoja sekä myötätuntotyötaisteluita koskevat rajoitukset ovat nyt voimassa. 

Ennakkoilmoittamisajat ja erityisesti poliittisiin lakkoihin liittyvät aikarajoitteet ovat asiallisen tehokkaita. Lakkoihin liittyy myös suojelutyö, jota voidaan tällä hetkellä soveltaa jo virkasuhteiseen henkilökuntaan. Toivottavasti meneillään oleva lakihanke suojelutyön ulottamisesta myös työsopimussuhteisiin toteutuu. Monilla aloilla lakko – olipa se laiton tai laillinen – voi aiheuttaa vakavaa uhkaa hengelle, terveydelle tai omaisuudelle. Pelkästään neuvottelemalla lakkorajoista ei välttämättä voida sopia, joten laissa säädetty suojelutyövelvollisuus voisi turvata kriittisiä toimintoja. 

Avaintan osalta yhdistyksen purkamisprosessi etenee. Kevään aikana on tehty oikeudellisia selvityksiä siitä, kuinka esimerkiksi varojen käyttö yhdistyksen purkamiseen liittyen tulee toteuttaa. Varsinaisessa kokouksessa huhtikuun lopulla riittäviä selvityksiä ei ollut käytössä. Nyt selvitykset ovat käytössä ja Avaintan hallitus on tehnyt päätöksiä jatkosta. 

Ensimmäisessä vaiheessa pidetään ylimääräinen yhdistyksen kokous 24.6.2024. Tässä kokouksessa käytännössä ainoana päätettävänä asiana on yhdistyksen sääntöjen muuttaminen. Sääntömuutoksella mahdollistetaan se, että yhdistyksen varoja voidaan palauttaa jäsenistölle ennen kuin varsinainen purkamispäätös tehdään. Kun Patentti- ja rekisterihallitus on käsitellyt sääntömuutoksen, yhdistyksen hallitus tekee omia päätöksiään varojen palauttamisesta. 

Tämän jälkeen pidetään ylimääräinen yhdistyksen kokous, jossa päätetään yhdistyksen purkamisesta sekä selvittäjähallintoon siirtymisestä vuoden vaihteessa. Perusajatus on edelleen sama kuin ylimääräisessä kokouksessa 27.10.2023 päätettiin eli Avaintan operatiivinen toiminta päättyy tämän vuoden lopussa.

Muutoin maailma makaa mallillaan – palvelemme jäseniämme kuluvan vuoden aikana kuten aikaisemminkin. Tiedotamme ylimääräisen yhdistyksen kokouksen päätöksistä välittömästi kokouksen jälkeen.

Vesa Laine 
Avaintan toimitusjohtaja

 

Ylimääräinen vuosikokous

Avaintan ylimääräinen vuosikokous pidetään maanantaina 24.6.2024 klo 11 alkaen Kuntatalolla Helsingissä. Tähän kokoukseen on mahdollista osallistua myös Teams-yhteydellä. Olemme postittaneet kokouskutsut tänään. Mikäli haluatte materiaalin sähköisesti käyttöönne, laittakaa sähköpostia osoitteeseen toimisto@avainta.fi, niin toimitamme kokousmateriaalin sähköpostitse käyttöönne.

 

 

Kesätauko

Toimistomme on suljettuna kesälomista johtuen 15.7.–28.7 välisen ajan. Hyvää kesää!