Uutiset
 
VALIKKO
 
/ Ajankohtaista / Uutiset / Avaintan uusi hallitus valittiin

Avaintan uusi hallitus valittiin

27.04.2018 Uutiset

Avaintan hallituksen varapuheenjohtaja Timo Leivo, puheenjohtaja Jarkko Virtanen ja Avaintan toimitusjohtaja Vesa Laine

Avaintyönantajat AVAINTA ry:n vuosikokous pidettiin perjantaina 27. huhtikuuta 2018 Helsingin Kuntatalolla. Kokouksessa valittiin hallitus kaudelle 2018–2019.

Katsaus kuluneeseen kauteen

Vuosikokouksen avasi Avaintan hallituksen puheenjohtaja Jarkko Virtanen (kuvassa keskellä). Puheenvuorossaan hän loi katsauksen niin menneeseen kuin tulevaan. Virtanen piti vuotta 2017 varsin rauhallisena Avaintan kannalta. Työmarkkinapolitiikan suurin uutinen ja Avaintan kannalta merkittävin asia oli Virtasen mukaan kilpailukykysopimus, jonka turvin Avaintan sopimuksia jatkettiin miltei sellaisenaan aina tammikuun 2018 loppuun saakka.

Viimeisimpien työehtosopimusneuvottelujen Virtanen näki sujuneen osittain käsikirjoituksen mukaan, vaikka turbulenssia esiintyikin satama-alalla.

Virtanen varoitti, että yhdistys tulee suurella todennäköisyydellä kohtaamaan suuria epävarmuustekijöitä kahden seuraavan hallituskauden aikana. Epävarmuudet liittyvät sote- ja maakuntauudistukseen ja uudelleen muokkautuvaan työmarkkinakenttään. Muutokseen valmistautumista on vaikeuttanut muun muassa lainsäädäntövalmistelun keskeneräisyys.

– Vaikka kliseisesti sanotaan, että ainoa pysyvä asia on muutos, niin tuskin tällaista muutosta on Avaintan historiassa vielä koskaan ollut.

– Tähän muutokseen valmistautuminen niin, että Avaintan jäsenistön asema toimialasta riippumatta pystytään turvaamaan kaikkein optimaalisimmalla tavalla, se tulee olemaan keskeisin haaste tulevalle ja tuleville hallituksille, Virtanen sanoi.

Virtanen päätti avauspuheenvuoronsa toteamalla Avaintan menestyneen hyvin kuluneen vuosikymmenen aikana.

–  Uskon, että meillä on vahva tulevaisuus myös edessämme.

Toimitusjohtaja Vesa Laine (kuvassa oikealla) kertasi omassa puheenvuorossaan Avaintan kuluneen kauden toimintaa, viimeisimmän neuvottelukierroksen käänteitä ja saavutuksia sekä toimintaympäristön muutosta.

Laine myös kiitti toimiston henkilökuntaa, joka suoriutui neuvottelukierroksesta ja siihen liittyvästä valmistelutyöstä kunnialla pitkistä päivistä ja viikonlopputöistä huolimatta.

Kiitosta sai myös Avaintan ja KT:n henkilöstön saumaton yhteistyö, josta kumpikin osapuoli kokee hyötyvänsä. Myös KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen totesi, että KT pitää yhteistyötä Avaintan kanssa elintärkeänä.

Avaintan uusi hallitus

Kokouksessa valittiin yhdistykselle uusi hallitus. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Jarkko Virtanen Turun kaupungilta ja varapuheenjohtajana Timo Leivo (kuvassa vasemmalla) Suomen Kuntaliitosta.

Hallituksen muut varsinaiset jäsenet ovat Tuija Rompasaari-Salmi Arkea Oystä, Merja Jortikka Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:stä, Niina Pietikäinen Tampereen kaupungilta, Simo Mustila Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:stä, Petri Levänen Saimaan Tukipalvelut Oy:stä, Kimmo Naski HaminaKotka Satama Oy:stä, Marju Pohjaniemi Helsingin kaupungilta, Pia Viskarinen-Soutamo Vantaan kaupungilta sekä Anne Sivula Seura Henkilöstöpalvelut Oy:stä.

Varsinaisten jäsenten varajäsenet ja lisätietoa Avaintan hallituksesta löydät Hallitus-sivulta.