Jäsenkirjeet
 
VALIKKO
 
/ Ajankohtaista / Jäsenkirjeet / Jäsenkirje 1/2019

Jäsenkirje 1/2019

17.01.2019 Jäsenkirjeet

Avainta palvelee myös muissa kuin työehtosopimukseen liittyvissä kysymyksissä

Avaintyönantajat Avainta ry:n jäsenenä saat apua ja neuvontaa kaikenlaisissa työsuhteisiin liittyvissä asioissa. Käytössäsi on laaja asiantuntija-apu erilaisiin tilanteisiin, joita työpaikalla muodostuu ja joihin tarvitaan erityistä asiantuntemusta.

Avaintan työmarkkinalakimiehet- ja asiamiehet tukevat ja auttavat sinua mm. yhtiöittämisprosessissa ja liikkeen luovutuksissa ja niihin liittyvissä työsuhdeasioissa ja yhteistoimintamenettelyssä. Liikkeen luovutuksen yhteydessä tarkastellaan yleensä siirtyvien työntekijöiden työsuhteiden ehtoja ja uusitaan työsopimuksia, vaikka työntekijät siirtyvätkin ns. vanhoina työntekijöinä. Avainta auttaa sinua etenemään suunnitelmallisesti ja asiantuntevasti liikkeen luovutusprosessin juridisessa puolessa, mutta myös työhyvinvoinnin johtamisessa.

Avainta auttaa sinua myös yhteistoimintamenettelyssä

Yt-laki asettaa monenlaisia toimintavelvollisuuksia työnantajalle, joka vastaa yhteistoiminnan järjestämisestä ja lain velvoitteiden noudattamisesta. Aina ei ole selvää, kuuluuko jokin työnantajan harkitsema muutos yt-lain piiriin, eli tuleeko siitä tiedottaa vai neuvotella ja mikä on oikea menettely. Avaintan asiantuntijoilta saat apua lain tulkintaan ja henkilökohtaista neuvontaa ja tukea yt-menettelyssä, oli kyse sitten työtehtävien järjestelyistä, työvoiman vähentämisestä tai luottamusmiehille annettavista tiedoista.

Tämän lisäksi jäsenpalveluumme sisältyvät päivittäiseen työhön liittyvät työehtosopimuksen ja työlainsäädännön soveltamiskysymykset kuten esimerkiksi vuosiloma määräytyminen ja kuluminen, työaikoihin liittyvät ongelmatilanteet tai työlomat. Autamme työsopimuksen tekemisessä ja tarvittaessa pohdimme kanssasi määräaikaisuuden perusteen pätevyyttä. Neuvomme koko työsuhteen kaaressa aina sen päättymiseen saakka.

Ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen toimisto (at) avainta.fi, jotta voimme palvella sinua mahdollisimman nopeasti.

Avaintan koulutuskevät käynnistyy helmikuussa

Avainta järjestää keväällä kuusi koulutustilaisuutta, joista kolme toteutetaan etäkoulutuksina eli webinaareina. Näihin voit osallistua kätevästi oman koneesi välityksellä.

Muista myös jo perinteeksi muodostunut Avaintan kevätseminaari, joka järjestetään Helsinki-Tukholma-Helsinki -risteilyllä 8.–10. toukokuuta.

Kaikki tapahtumat >

Vastaathan Avaintan palkkatiedusteluun

Tilastokeskus on kerännyt Avaintan toimeksiannosta jäsenyhteisöjen palkkatietoja. Käytämme tietoja syksyllä käynnistyvän neuvottelukierroksen kustannuslaskennan perusteena. Siksi on erityisen tärkeää, että jäsenyhteisömme vastaavat Tilastokeskuksen palkkatietokyselyyn. Merkittävä osa jäsenyhteisöistämme on kyselyyn jo vastannut.

Jotta tilastoaineistomme olisi mahdollisimman kattava ja siten mahdollistaisi parhaan mahdollisen kustannustietoisuuden tulevissa työehtosopimusneuvotteluissa, pyydämme myös vastaamattomia jäsenyhteisöjä vastaamaan kyselyyn mahdollisimman pian. Tiedonkeruu on sulkeutumassa. Jokaisen jäsenyhteisön tiedot ovat tärkeitä kokonaisuuden kannalta.

Lisätiedot:

  • Tietojen lähettäminen ja tekniset kysymykset: palkat.avainta (at) tilastokeskus.fi
  • Sisältöön liittyvät kysymykset: Juho Ruskoaho, juho.ruskoaho (at) avainta.fi, p. 044 5328 467