Jäsenkirjeet
 
VALIKKO
 
/ Ajankohtaista / Jäsenkirjeet / Jäsenkirje 11/2018

Jäsenkirje 11/2018

20.12.2018 Jäsenkirjeet

Rentouttavaa joulua keskeneräisyydestä huolimatta

Juuri ennen vuodenvaihdetta tulee pohdittua meneillään olevien asioiden laajaa kirjoa. Selasin omia joulunalustunnelmia muutamien vuosien ajalta ja samat teemat näyttävät hallitsevan isoa kuvaa. Sote- ja maku-uudistusta on odotettu tulevaksi ja sen määräaikoja on tullut ja mennyt. Nyt oltaneen senkin osalta aidosti loppusuoralla tai urheilukielellä ilmaistuna ainakin hyvin lähellä cut-off -pistettä.

Parin kuukauden kuluttua tiedämme mitä tapahtuu, jos tapahtuu.

Toteutuupa sote-maku-uudistus enemmin tai myöhemmin, varmaa on, että toimialan palveluntuotantorakenteet joka tapauksessa muuttuvat. Tästä yhtenä osoituksena on muun muassa sairaanhoitopiirien valmistelemat osuuskuntakonsernit terveyspalveluissa.

Myös muunlaiset toimialajärjestelyt ovat olleet esillä toistuvasti.

Hankintalainsäädännöstä johtuvat in-house -rajaukset ovat odotetulla tavalla johtaneet erilaisiin yritysjärjestelyihin. Ammattikorkeakoulut ja yliopistot tekevät entistä enemmän yhteistyötä. Kaikkeen liittyy myös uudenlaisia työoikeudellisia haasteita.

Rakennejärjestelyjen vaikutukset heijastuvat Avaintaan ja ennen kaikkea Avaintan jäsenyhteisöihin. Yhtenä tulevan kevään painopisteenä onkin arvioida toimialarakenteen muutosten vaikutuksia Avaintan toimintaan ja arvioinnista johtuvan toimenpidesuunnitelman tekeminen. Tähän palaamme tuonnempana.

Keskeneräisistä asioista huolimatta toivotamme rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa ja uuden vuoden odotusta!

Vesa Laine
toimitusjohtaja

Palvelemme myös joulun välipäivinä

Avaintan toimisto on suljettuna 24.-26. joulukuuta sekä 1. tammikuuta.

Joulun välipäivinä sekä uudenvuodenaattona palvelemme jäseniämme normaalisti.

Lomien vuoksi puhelinpalvelussamme voi olla viivettä. Kysymyksiä kannattaa esittää ensisijaisesti sähköpostitse asiantuntijoidemme yhteissähköpostiin toimisto ( at ) avainta.fi .