Yläotsikko: 
Oppaat ja lomakkeet
 
VALIKKO
 
/ Työmarkkinat / Yhteistoimintaopas

Yhteistoimintaopas

Yhteistoimintaopas on tarkoitettu oppaaksi työyhteisöjen arkipäivässä etsittäessä yhteistyömuotoja työnantajan ja työntekijöiden kesken. Sujuva arki, työssä viihtyminen ja jaksaminen ovat kummankin osapuolen intressien mukaisia tavoitteita, vaikka asioita tarkastellaankin eri näkökulmista. Kun neuvottelusuhteet ovat kunnossa, syntyy luottamusta puolin ja toisin ja vaikeissakin paikoissa voidaan löytää yhteinen näkemys. Opas on laadittu yhteistyössä työntekijöitä edustavien järjestöjen kanssa. Opas on vuodelta 2007, jolloin Avainta tunnettiin vielä nimellä Palvelulaitosten työnantajayhdistys.

Yhteistoimintaopas (pdf) >>

Työaikapankkiohje

AVAINTES mahdollistaa työaikapankin käyttöönoton työnantajan ja työntekijän välisellä sopimuksella (AVAINTES 42 § 2 mom.) Avainta on laatinut yhteiset ohjeet työaikapankin käyttämisestä työntekijäpuolta edustavien järjestöjen kanssa.

Työaikapankkiohje >>

Työsuhdeopas ammattikorkeakoulujen opetushenkilöstön esimiehille

Opas on tehty tueksi ja työvälineeksi ammattikorkeakoulujen opettajien työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä. Avainta on laatinut oppaan yhteistyössä Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n kanssa.

Työsuhdeopas opetushenkilöstön esimiehille – Ammattikorkeakoulut (pdf) >>

Palkkausjärjestelmäopas

Avaintan palkkausjärjestelmäopas on vuodelta 2011, jolloin Avainta tunnettiin vielä nimellä Palvelulaitosten työnantajayhdistys.

Palkkausjärjestelmäopas (pdf) >>

Työtaisteluohjeet

Opas Avaintan jäsenyhteisöille työtaistelujen varalta.

Työtaisteluohjeet 2018 (pdf) >>

Lomakkeet

Työsopimusmalli

Voit pyytää meiltä myös muita lomakkeita ja apua niiden käyttöön ja täyttämiseen. Otathan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseemme toimisto (at) avainta.fi.