Koulutukset
 
VALIKKO
 
/ Ajankohtaista / Koulutukset / Webinaari 2: Työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin johtaminen sote-alalla, 26.5 klo 9–10

Webinaari 2: Työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin johtaminen sote-alalla, 26.5 klo 9–10

04.05.2020 Koulutukset

Kunteko saa tukea Euroopan sosiaalirahastosta (ESR).

Millaista on onnistunut työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin johtaminen? on aiheena 26.5.2020 klo 9–10 järjestettävässä webinaarissa.

Tutkimustemme perusteella sillä on keskeinen vaikutus työhön sitoutumiseen ja työn tuloksellisuuteen. Hyvän johtamisen merkitys korostuu nykyisissä poikkeusolosuhteissa. Työnantajien kannattaa siten panostaa työntekijöiden hyvinvointiin sote-alan vaativissa tehtävissä ja työympäristöissä. Esimiehillä on tärkeä rooli työhyvinvoinnin ja tuloksellisuuden edistämisessä. Jos esimiehen tuki puuttuu, ylikuormituksen ja uupumisen riski kasvaa. Esimies luo omalla johtamistavallaan ja esimerkillään työpaikalle hyvää ilmapiiriä, jossa kaikilla on mahdollisuus keskittyä perustehtäväänsä ja tulla kohdelluksi reilusti. Erilaisissa ongelmatilanteissa esimiehen on puututtava tilanteeseen rohkeasti ja etsittävä ratkaisua joko itse tai ulkopuolisten asiantuntijoiden tuella. Muutenkin esimiehen kannattaa kannustaa henkilöstöä tuomaan esille havaitsemiaan puutteita ja epäkohtia, jotta niihin voidaan tarttua työpaikalla. Voidaan ajatella myös niin, että esimiestoiminta on työhyvinvoinnin ja tuloksellisuuden tärkein tekijä, johon organisaatio voi itse vaikuttaa, kun maailma myllertää ympärillä.

Webinaarin vetävät SoteDialogit -hankkeen kehittäjät Sari Tappura ja Sirpa Syvänen.

SoteDialogit muutoksessa -hanke toteuttaa Kuntekon kanssa yhteistyössä kuuden webinaarin sarjan, jossa muita teemoina ovat lastensuojelun työpaikkojen pelisäännöt (12.5),  perehdyttäminen kotihoidossa (11.9), itseohjautuvuus kotihoidossa (24.9), työlähtöinen työhyvinvointi lastensuojelussa (8.10) sekä dialoginen johtaminen ja yhteiskehittäminen näyttöön perustuvan toiminnan edistämisessä (29.10).

 

Ilmoittaudu webinaariin ja tutustu webinaarisarjan muihin aiheisiin Kuntekon sivuilta >