Jäsenkirjeet
 
VALIKKO
 
/ Ajankohtaista / Jäsenkirjeet / Jäsenkirje 6/2018

Jäsenkirje 6/2018

18.06.2018 Jäsenkirjeet

Rentouttavaa kesää!

Voin aloittaa kesäterveisten kirjoittamisen melkeinpä samasta kuin viime vuonna: maailma ei näköjään tullut sittenkään valmiiksi ennen juhannusta tai lomia. Sote- ja maakuntauudistusta koskevat lait eivät tulekaan suunnitellusti voimaan, joten jälleen kesän jälkeen lienemme viisaampia siinä, miten muutos toteutuu.

Vaikka Avaintassakin seurataan muutosta ja valmistaudutaan siihen, jäsenyhteisöissämme tilanne on akuutti hyvin monella toimialalla. Kuka saa tuottaa kenellekin ja mitä? Muuttuuko yhtiön omistuspohja? Kilpaillaanko ja jos kilpaillaan, kenen kanssa? Suuret kysymykset ovat työllistäneet ja työllistävät edelleen. Toivottavasti asioihin kuitenkin saadaan pikaisesti näkymää – jatkuva pitkittyminen ja muutokset vievät merkittävästi voimavaroja.

Sopimusneuvottelut hallitsivat Avaintan toimintaa alkuvuonna. Monien käänteiden kautta viimeinen sopijaosapuoli allekirjoitti osaltansa työehtosopimuksen maaliskuussa. Vasta tuolloin päästiin  sopimusten toimeenpanoon.

Olemme myös huolella analysoineet työmarkkinatilannetta yleisesti – mitä tapahtui muilla työehtosopimussektoreilla ja mitä oppeja niin omasta toiminnasta kuin muidenkin toiminnasta on syytä ottaa paremmin huomioon jatkossa. Oletus on, että neuvottelutilanne ei  vajaan kahden vuoden kuluttua ole ainakaan  helpompi kuin nyt. Tähän vaikuttaa ainakin sote- ja maakuntauudistuksesta johtuva yli 220 000 työntekijän siirtyminen uusien työnantajien palvelukseen ja siihen liittyvät neuvottelujärjestelmiin johtavat muutokset. Näillä on vaikutuksensa myös muihin työmarkkinasektoreihin. Vaikutelmaksi neuvottelukierroksesta jäi, että vientivetoinen palkankorotusraami ei  aivan kaikkia julkisen alan palkansaajajärjestöjä vakuuttanut. Voi olla, että myös tämä vaikuttaa tulevalla kierroksella.

Avaintan strategia hyväksyttiin kolme vuotta sitten. Syksyn tullen käynnistämme arvioinnin siitä, olemmeko oikealla uralla vai pitääkö strategiaan tehdä muutoksia. Yhtenä keskeisenä arvioitavana asiana ovat luonnollisesti toimintaympäristön muutokset ja niiden mahdolliset vaikutukset. Tulemme toteuttamaan syksyllä jäsenkyselyn, jolla selvitämme strategiamme tiettyjen asioiden toteutumista jäsenyhteisöjen kannalta. Haemme samalla asiakaslähtöistä näkymää siitä, minkälaista edunvalvontaa ja asiakaspalvelua jäsenemme haluavat. Toki palaute ja kehittämisajatukset ovat tervetulleita myös normaalissa arjessa.

Toivotan mukavaa ja rentouttavaa kesää itse kullekin!

Vesa Laine
toimitusjohtaja

Merkitse kalenteriisi Työhyvinvoinnilla tuottavuutta -seminaari 6.11.

Tervetuloa Työhyvinvoinnilla tuottavuutta -seminaariin Helsinkiin tiistaina 6.11.2018 klo 10–15. Seminaari järjestetään OAJ:n tiloissa osoitteessa Kellosilta 7.

Seminaarin järjestävät Avaintyönantajat AVAINTA ry, JUKO ry, OAJ ry, KTN ry, Jyty ry, JHL ry sekä TSN ry.

Tilaisuus on suunnattu sekä työnantajan että henkilöstön edustajille. Erityisen toivottavaa on, että samasta työyhteisöstä osallistuisivat sekä työnantajan että henkilöstön edustajat. Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittautuminen alkaa elokuussa ja tiedotamme siitä jäsenillemme erikseen.

Tutustu seminaariohjelmaan >