Jäsenkirjeet
 
VALIKKO
 
/ Ajankohtaista / Jäsenkirjeet / Jäsenkirje 10/2018

Jäsenkirje 10/2018

13.12.2018 Jäsenkirjeet

Tulevaan vuoteen

Vuosi on päättymäisillään ja monessa jäsenyhteisössämme tapahtuu vuoden vaihteessa yritysjärjestelyitä – fuusioitumiset ja yhtiöittämiset aikataulutetaan usein vuodenvaihteeseen.

Näissä tilanteissa olennaisinta on se, että palvelutoiminta pystytään toteuttamaan palvelulupauksen mukaisesti muutoksista huolimatta. Niinpä monessa jäsenyhteisössämme niin johto, esimiehet kuin työntekijätkin ovat muutoksen keskellä ennen ja jälkeen vuodenvaihteen ”normaalien” vuodenvaihdekiireiden lisäksi. Muutos haastaa ja muutos on todennäköisesti uusi normaali.

Miten voimme työnantajayhdistyksenä tukea jäsenyhteisöidemme muutosprosesseja entistä vaikuttavammin? Muutokseen liittyy aina työoikeudellisia ja työehtosopimukseen liittyviä kysymyksiä. Työsuhteen ehtojen määräytyminen muutostilanteissa ja muutokseen liittyvät menettelytavat ovat tällöin asiantuntemuksemme kannalta keskiössä. Näihin liittyvissä asioissa kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä Avaintan asiantuntijoihin. Yhdessä pystymme ratkaisemaan monenlaisia haasteita.

Avaamme tulevan vuoden toiminnan painopisteitä tarkemmin tammikuussa. Yksi keskeinen asia on kuitenkin se, mitä paketoituja palveluita eri tilanteisiin tarjoamme eli miten voimme palvella jäseniämme entistä paremmin eri tilanteissa.

Toteutamme myös heti alkuvuodesta kyselyn, jolla selvitämme strategiamme toteutumista jäsentemme kannalta katsottuna. Tulemme samassa yhteydessä hakemaan jäsenistömme näkemyksiä siitä, mihin suuntaan toimintaamme tulee kehittää. Kehittämisideoita ja -ajatuksia sekä palautetta voi antaa toki suoraankin!

Muistutan vielä paikalliseen, 1.1.2019 voimaantulevaan järjestelyerään liittyvästä asiasta. Paikallisen sopimisen teema on ollut ja tulee olemaan voimakkaasti esillä. Tulemme kysymään tammi-helmikuussa siitä, kuinka järjestelyerä on jaettu ja miten ylipäätään järjestelyerä on koettu.

Valmistaudumme siis jo tulevaisuuteen eli yllättävän lähellä olevaan seuraavan neuvottelukierroksen alkuun. Palaamme tähänkin asiaan tarkemmin tulevan vuoden alussa.

Vesa Laine
toimitusjohtaja

Kevään koulutuksia

Keväällä järjestetään kuusi koulutusta, joista suurimpaan osaan voit osallistua etänä oman koneen välityksellä. Kevään koulutukset ovat:

  • 5.2. Yhteistoimintamenettely-webinaari
  • 19.3. Vuosilomat-webinaari
  • 22.3. Yhteistoimintamenettely-työpaja, Helsinki
  • 26.3. AVAINTES: Paikallinen sopiminen -webinaari
  • 4.4. AVAINTES: Työsuhdepäivä, Oulu
  • 4.6. AVAINTES Palkkausjärjestelmän luominen ja kehittäminen -webinaari

Muista myös Avaintan jo pian perinteeksi muodostuva kevätseminaariristeily 8.–10. toukokuuta. Seminaarin ohjelmasta ja ilmoittautumisesta tiedotamme myöhemmin. Voit kuitenkin merkitä jo päivät kalenteriisi.

Kaikki koulutukset >

Matkakustannusten korvaukset vuonna 2019

Verohallinto on päivittänyt työmatkasta työntekijälle aiheutuvien ylimääräisten menojen korvaukset vuodelle 2019. Päivitetyt korvaukset löytyvät verkkosivuiltamme.