Jäsenkirjeet
 
VALIKKO
 
/ Ajankohtaista / Jäsenkirjeet / Jäsenkirje 9/2017

Jäsenkirje 9/2017

06.09.2017 Jäsenkirjeet

Kohti liittokohtaista neuvottelukierrosta

Työmarkkinoilla odotetaan vientialojen liittokohtaisen neuvotteluiden tuloksia syys-lokakuussa. Metsäteollisuus sopijapuolineen käy parhaillaan neuvottelujaan. Samoin Teknologiateollisuudessa neuvottelut ovat käynnissä. Kun nämä merkittävät vientialat saavat neuvotteluratkaisut valmiiksi, alkanee yleisempi ja myös neuvottelunomainen keskustelu muilla sopimusaloilla siitä, minkälaisia toimialakohtaisia ratkaisuja on mahdollista tehdä. Toimialat ja niiden kilpailu- ja markkinatilanteet ovat joka tapauksessa erilaisia, eivätkä eri liittojen ratkaisut ole välttämättä kloonattavissa toisaalle.

Avaintassa neuvottelutavoitteiden valmistelu on käynnissä. Pohjana tavoitteiden muodostamiselle on helmikuussa tehty kysely työehtosopimuksen kehittämiskohteista. Toimialatapaamisissa on syvennetty ja tullaan edelleen syventämään jäsenten näkemyksiä työehtosopimuksen kehittämiskohteista. Syksymmällä Avaintan hallinto linjaa tavoitteita ottaen huomioon yleisen työmarkkinatilanteen.

Varsinainen neuvottelutoiminta tullee painottumaan tammikuulle, vaikka jo syksyn kuluessa käymme tunnustelevia keskusteluja Avaintan työehtosopimuksen allekirjoittajajärjestöjen kanssa.

Vesa Laine
toimitusjohtaja

Kuntamarkkinat ensi viikolla!

Kuntamarkkinat lähestyvät. Helsingin Kuntatalo täyttyy markkinavieraista 13.-14. syyskuuta, ja myös Avainta on mukana yhteisosastolla KT:n ja Kuntekon kanssa. Tule tapaamaan asiantuntijoitamme ja kuulemaan tietoiskujamme. Markkinakävijäksi kannattaa rekisteröityä etukäteen, jolloin sisäänpääsy sujuu nopeammin.

Lue lisää >

Osallistu KT:n HR-verkoston ideatyöpajaan 3. lokakuuta

KT:n HR-verkoston ideatyöpajassa 3.10. teemana on "kilpailukykyiseksi työnantajaksi hyvällä henkilöstöjohtamisella tulevissa muutoksissa". Työpajassa keskitytään johtamisen ja organisaatioiden kehittämiseen sekä henkilöstötuottavuuteen muutoksissa. KT:n asiakkaiden lisäksi myös kuntien omistamien yhteisöjen edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen KT:n verkkosivuilla >

Muista syksyn koulutukset

Syksyn koulutuksiin ehtii vielä ilmoittautua. Kaikki koulutukset löydät verkkosivuiltamme. Koulutukset järjestetään yhteistyössä FCG:n kanssa.

Lue lisää >